Cukier z pąków kwiatowych palmy kokosowej BIO 135 g

Skład: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku pąków kwiatowych palmy kokosowej.

  • bez dodatków
  • niebielony
  • nierafinowany
  • tradycyjnie wytwarzany
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna 381,6 kcal
Węglowodany 93,4 g
Białko 1,1 g
Tłuszcz 0,4 g

Cukier kokosowy jest szczególnie bogaty w potas, cynk i żelazo, a także witaminy i aminokwasy. Ponadto zgodnie z badaniami naukowymi, cukier z kwiatu palmy kokosowej ma niski indeks glikemiczny (IG = 35). Cukier ten jest długotrwałym źródłem energii. Im mniejszy indeks glikemiczny tym stabilniejszy poziom cukru. Uznany przez FAO za jedno z najlepszych źródeł węglowodanów.
Ze względu na swoją naturalną słodycz i łagodny smak karmelu cukier kokosowy może być wykorzystywany jako posypka do deserów, dodatek do musli jak również do pieczenia i gotowania. Spróbuj cukru z kwiatu palmy kokosowej dla wyjątkowych doznań smakowych jako dodatek do napojów i koktajli, takich jak mojito i Caipirinhas dla wyjątkowych doznań smakowych.

Uzależnij się od kokosa, bądź za pan brat z naturą!

  • Cena/szt:
    • 18.90 PLN
  • Ilość:
    • 1 szt